MELLEMFINGAMUZIK

Da den unge hiphop gruppe MELLEMFINGAMUZIK udsendte deres debutalbum ”Militant Mentalitet” fredag den 27. marts 2015 og startede deres landsdækkende turné samme dag skete der noget. 
Man fristes til at kalde det en moderne ny-dansk kulturrevolution – for dét de 22-årige drenge har formået er uden sammenligning i Danmark.
 
Deres forårsturné endte med stærke besøgstal uden album-tilløb, uden marketing og uden promo. Og et slag på tasken er, at 70% af de fremmødte til de koncerter var førstegangs-koncertgængere! Altså mennesker, der ikke tidligere har sat deres ben på et spillested, men som endelig havde en grund til det – MELLEMFINGAMUZIK. Det er vigtigt.
 
Det samme overraskende forløb gælder for deres album – ”Militant Mentalitet” har ligget i Top 20 på Hitlisten i 30 uger – igen uden marketing – og har fået én guld-certificering! Det er ikke alene imponerende – det er decideret uforklarligt. Og så alligevel ikke. 

For MELLEMFINGAMUZIK bringer noget til det danske hiphop-bord, der aldrig har været der før og de bevæger sig på en knivsæg af usammenlignelig autencitet, ægthed og samtidig bærere af et højt, højt teknisk og lyrisk niveau. Én ting er at det alle tiders hårdeste og mest kompromisløse danske hiphop album – det står samtidig i så stor kontrast til alt det etablerede klappen-sig-selv på skulderen og metervare pop. 
På den måde bliver de pludselig samlingspunkt for en helt ny generation – og dét kan bl.a. ses på den total-dominans af Spotify og airplay charten de og vennen Gilli har haft i efteråret 2015 med bl.a. ”C’est La Vie”.